TIPS & INZICHTEN

Weten wie je bent

Boos zijn,
je gefrustreerd voelen,
verbitterd of teleurgesteld zijn.

Dit zijn emoties die we ervaren wanneer we er voor kiezen om dingen te doen die niet in lijn liggen met onze blauwdruk, onze levensmissie.

Ergens, onderweg, hebben we keuzes gemaakt die ons van ons pad hebben geleid.

Weten WIE je bent en weten WAT je wilt, helpt je om makkelijker keuzes te maken die jou een gevoel geven van tevredenheid, blijheid en succesvol zijn.

Onze blauwdruk (opnieuw) ontdekken begint dus met het onderzoeken van je emoties. Door te onderzoeken waar jij wel en juist niet blij van wordt kom je dichter bij jouw kern. Maak eens een lijstje met drie kolommen.

Kolom 1 is ‘kost mij energie’,
kolom 2 is ‘energie neutraal’
kolom 3 is ‘geeft mij energie’.

Vul dit lijstje de komende twee dagen in. Niet alleen met werk dingen maar vooral ook die dingen die je thuis doet, in je vrije tijd. Blader eens terug in je agenda naar de dingen die je niet meer zou willen doen. En blik vooruit naar dingen waar je je nu al op verheugt. Misschien overleef je enkel en alleen met het uitzicht op de vakanties, of hik je een half jaar van tevoren al aan tegen de kerststress. Maar vergeet ook de kleine dingen niet.

Wil je meer inzicht?

Schrijf dit dan eens op voor een langere tijd, bijvoorbeeld gedurende deze weken. Op die manier train je namelijk je brein om bij alles wat je doet te kijken of je er energie van krijgt of niet en dus makkelijker nee leert zeggen.

Beetje hulp nodig? Ik kan je helpen. Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dan bekijken we samen of ik je kan helpen om duidelijk te krijgen wat je écht wilt. In je leven óf in je werk.

Delen? Ja graag!

Inzichten in je mailbox? 

Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.